Twilight világ

Twilight szerepjátékos oldal
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Könyvajánló

Go down 
AuthorMessage
Elisabeth Sparrow
Ember
Ember
avatar

Posts : 176
Join date : 2009-10-27
Age : 21

PostSubject: Re: Könyvajánló   Tue Dec 29, 2009 2:27 am

KÖNYV CÍME: Lenn, a nyuszi barlangjában
TARTALMA:
szerző:Peter Abrahams
Lenn, a nyuszi barlangjában - Rejtélyes események Echo Fallsban
Ingrid rosszkor, rossz helyen van. Legalábbis a cipője. Ahhoz, hogy visszaszerezze, olyan kaliberű nyomozásba fog, ami még példaképének, Sherlock Holmesnak is becsületére válna, pedig a tizenhárom éves lánynak amúgy is éppen elég dolga akad. Ott van az iskola, a foci, no meg a főszerep az Echo Fallsban megrendezendő Alice Csodaországban című színjátékban. A nyuszi barlangjába esett Alice különös kalandjaihoz hasonlóan Ingrid kisvárosában is kezdenek egyre furcsábbá válni a dolgok. Echo Falls lakóinak élete rémálommá változik, ám Ingrid eltökélte, hogy felébred... "Peter Abrahams valamennyi regényét olvastam és azt hiszem, A Lenn, a Nyuszi barlangjában az abszolút kedvencem. Peter az olvasót tökéletes tehetséggel mindvégig egy lépéssel Ingrid előtt tartja, akiért így végigizguljuk az egész könyvet... (...) A Harry Potter könyvekhez hasonlóan, amikor a megírt történetek ennyire kidolgozottak és élvezhetőek, a "felnőtt" és "ifjúsági" jelzők elveszítik jelentőségüket, hiszen ez a regény nem más, mint az események lehengerlően izgalmas és érdekfeszítő láncolata." (Stephen King)
VÉLEMÉNY:
még csak a 6. fejezetet olvastam el tegnap, de ebből ítélve jó kis könyv ígérkezik. Egyenlőre tetszik, remélem annyira nem lesz izgalmas hogy összecsinálom magam ^^
Back to top Go down
View user profile http://www.taylor-as-jacob.mlap.hu
Gwen Taylor
Ragadozó vámpír
Ragadozó vámpír
avatar

Posts : 134
Join date : 2009-10-28

PostSubject: Re: Könyvajánló   Sat Dec 19, 2009 12:48 pm

Stephen King ~ Christine

Stephen King: Christine
Európa Könyvkiadó


A szerelem öl, butít és nyomorba dönt – szokták mondani a sokat tapasztalt öregek, s ilyenkor általában egy bomba jó nőre gondolnak, aki tönkretett egy szerencsétlen, jobb sorsra érdemes férfiút. De mi van akkor, ha egy szerencsétlen, jobb sorsra érdemes férfiú – pontosabban kamasz fiú – szerelmének tárgya egy ócska, kimustrált, csupa rozsda autó? Egy húszéves, egykor ragyogó szépségű s még mindig elbűvölő alakú 1958-as Plymouth Fury, „akit” ráadásul Christine-nek hívnak? Nos, miután Arnie Cunningham libertyville-i középiskolás diák első látásra fülig beleszeret Christine-be, s őrülten, elvakultan, a végsőkre elszántan szembefordul szüleivel, egyetlen barátjával, sőt egyetlen barátnőjével is, hogy megszerezhesse, illetve megtarthassa „őt”, a tétel minden kétséget kizáróan erre az esetre is igaz. Bonyolítja a helyzetet, hogy egy féltékeny, vérszomjas dög, aki mindenkit elüldöz a fiú mellől. S valóban, ahogy Arnie-nak sikerül üzemképes állapotba hoznia Christine-t, egyre-másra rejtélyes módon és bestiális kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságok bolydítják fel a kisváros békés mindennapjait. Bizonyítékok hiányában tétován tapogatózik a nyomozótiszt. Bizonytalan sejtésekkel viaskodik a jó barát, Dennis Guilder és a barátnõ, Leigh Cabot is, akiket az egyre megfoghatatlanabbá váló szörnyű események magától értetődő természetességgel sodornak egymás karjaiba. Érzéki csalódás, a képzelet játéka csupán vagy valóság az az oszladozó hulla szagára emlékeztető bűz, amely hol halványabban, hol orrfacsaró módon Christine-ből árad? S vajon mi okozza azt az ijesztő változást, ami Arnie megjelenésében és viselkedésében végbemegy, attól kezdve, hogy Christine-t magáénak tudhatja? Talány és meghatározhatatlan rettegés mesteri adagolásával tartja fogva az olvasót Stephen King, akinek már számtalan regényét izgulhattuk végig.
Back to top Go down
View user profile
Vicky Laster
Vegetáriánus vámpír
Vegetáriánus vámpír
avatar

Posts : 32
Join date : 2009-11-11
Age : 108

PostSubject: Re: Könyvajánló   Fri Dec 18, 2009 11:27 am

KÖNYV CÍME:C.S. Lewis~Narnia Krónikái - A varázsló unokaöccse
TARTALMA:A Narnia Krónikái a Jó és a Rossz örök háborúját meséli el. Olykor a csatamezőn, nyílt küzdelemben csap össze a fény az árnyal, máskor a szív rejtett zugaiban. Ám legyenek az ütközetek akár lélekben, akár a csatamezőn: minden összecsapás meghatározó erejű.
Olyan utakon kalandozhatunk, amelyek a világ végére vezetnek, fantasztikus lényekkel köthetünk ismertséget, megtudjuk mi az árulás, mi a hőstett, mit jelent megnyerni, vagy épp elveszíteni egy barátot. Kalandos utazás ez a fantázia birodalmában, ugyanakkor a legmélyebb valóságban. Ez az első kötet.
VÉLEMÉNY: Én több mint négyszer elolvastam, majd rájöttem, egy megdöbbentő valóság-alapra. Az oroszlán valójában Jézus Krisztust jelképezi, aki igazságos, küzd, megölik, majd feltámad. Eszméletlen lenyűgöző mű, megdöbbentően gyönyörű természeti képekkel, tele fordulatokkal. Én nem tudom megunni. És egy zene a könyvhöz, amiben benne van a valóság-alap, egyik mondatban rá is jöhetünk: KATT
"The lion is an angel" Hallgassátok meg, és mindenféleképpen olvassátok el a könyvet! Smile
Back to top Go down
View user profile
Elisabeth Sparrow
Ember
Ember
avatar

Posts : 176
Join date : 2009-10-27
Age : 21

PostSubject: Re: Könyvajánló   Fri Dec 18, 2009 9:45 am

KÖNYV CÍME: Az anyu én vagyok
TARTALMA:
Mikor az ötödikes Mesi meglátja, hogy a macska kergeti a kutyát, és a kutya felmászik fára, rögtön tudja, hogy tudós nagyapja kísérlete sikerült: a kutya és a macska "helyet cseréltek". De a Tata igazi célja nem az állatok csereberéje. Elképzelése szerint két ember csak úgy ismerheti meg egymást igazán, ha egy kicsit egymás testében élnek. De ki lesz az a két ember, aki ezt vállalja? Anna, Mesi tanárnő mamája, hallani sem akar ilyen őrültségről. Mesi pedig, aki csatár az ötödikes lányok focicsapatában, inkább a híres futballsztár, David Beckham bőrébe szeretne bújni... Ezt az izgalmas, humoros, érzelmes történetet Nógrádi Gábor a Petepite olvasóinak kérésére írta. De míg a magyar és nemzetközi díjakat nyert Petepitében apa és fia, ebben a regényben anya és lánya cserélnek helyet. És a világ most is a feje tetejére áll.

szerző: Nógrádi Gábor
VÉLEMÉNY:
Kicsit visszamászunk a dedóba, most mindenki azt gondolja, de szerintem egy tök jó könyv. Hát mit is írjak, sok filmnek ilyesmi az alapja hogy az anya meg a lánya helyet cserél na ebben is. Ez igazán mai, és tök jól van megfogalmazva, nekem nagyon tetszett.
Back to top Go down
View user profile http://www.taylor-as-jacob.mlap.hu
Elisabeth Sparrow
Ember
Ember
avatar

Posts : 176
Join date : 2009-10-27
Age : 21

PostSubject: Re: Könyvajánló   Fri Dec 18, 2009 9:43 am

KÖNYV CÍME: Shiver-Borzongás
TARTALMA:
A hideg - Grace évek óta figyelte a házuk mögötti erdőben élő farkasokat. Egy sárga szemű farkas - az /ő/ farkasa - visszanéz rá. Nagyon ismerős, de nem tudja, miért.
A forróság - Sam két életet élt. Farkasként néma társa a lánynak, akit szeret. Aztán egy rövid ideig minden évben emberként, aki nem meri megszólítani Grace-t... Egészen mostanáig.
A borzongás - Grace és Sam számára a szerelem mindig távoli volt. De amikor már kimondták, nem takargathatták tovább. Samnek küzdenie kell, hogy ember maradjon - és Grace harcol, hogy megtartsa a fiút - még ha ez a múlt sebeit, a jelen törékenységét és a képtelen jövőt jelenti

Szerző: Meggie Stiefvater
VÉLEMÉNY:
Én még csak ma kaptam meg, de már alig bírom letenni. Eszméletlen sk fejezetre van tagolva, így bármikor abba lehet hagyni, akár ha könyvjelződ sincs. A nevek azért kicsit koppintottak a Twilight saga-ból, de attól még nagyon jó könyv, nekem nagyon bejön. Keddre ki is lesz olvasva ^^
Back to top Go down
View user profile http://www.taylor-as-jacob.mlap.hu
Elisabeth Sparrow
Ember
Ember
avatar

Posts : 176
Join date : 2009-10-27
Age : 21

PostSubject: Re: Könyvajánló   Thu Oct 29, 2009 8:14 am

KÖNYV CÍME: Pokoli báléjszakák
TARTALMA:

Áll a bál, de para!

Az öt izgalmas történet középpontjában a bál áll, pontosabban afféle para-bál, ahol aztán pokoli táncot lejtenek mindenféle lények.
Délután, amikor még azon görcsöltél, hogy kétballábas vagy, és leginkább a ruhásszekrényed szegényessége aggasztott, eszedbe sem jutott, hogy maga a Nagy Kaszás visz majd táncba... Márpedig ő nem azért kért fel, hogy a toiletted dicsérje...
Némely estély akciódússá fajul, olykor kivégeznek egy harapós kedvű vámpírt, angyalok csapnak össze démonokkal, szóval valamivel izgalmasabbak, mint egy retro öltönyös DJ szövegelése, és a lakásból sem kell kimozdulnod.

Az ajtóval ne bajlódj, vagy bejönnek, vagy nem...

Szóval, engedd el magad! Rémes estéd lesz!

A kötet szerzői:

Meg Cabot
Kim Harrison
Michele Jaffe
Stephenie Meyer
Lauren Myracle

VÉLEMÉNY:
Nekem nagyon tetszett ez a könyv, bár könyvkritikát nem szívesen írnék, mert például Stephenie Meyer művében csalódtam. Nem tudom miért őt kellett kiemelni. Ebben a könyvben az többiek jobbat dobtak össze. De Stephet sem kell bántani, mert ő a Twilightolásban jó. Lauren Myracle alapjába véve nem ismertem, de ez egy kicsit parás könyv. Talán ez a mű érdemelte ki a 16 +-t. Meg Cabot könyve nagyon jó volt tetszett. Csak a vámpírölést rövidre fogta, hiszen az egész műben arra készültek. Kim Harrison könyve nagyon jó volt, kár hogy félbe hagyta. Egész éjszaka azon törtem a fejem, mivel is folytatódhat. Michele Jaffe műve tetszett a legjobban. Olyan jópofa volt, mégis akció dús...De a lényeg az, hogy nagyon jó esti mesék ^^
Back to top Go down
View user profile http://www.taylor-as-jacob.mlap.hu
Edward Cullen
Vegetáriánus vámpír/Admin
Vegetáriánus vámpír/Admin
avatar

Posts : 270
Join date : 2009-10-25

PostSubject: Könyvajánló   Sun Oct 25, 2009 4:48 pm

KÖNYV CÍME:
TARTALMA:
VÉLEMÉNY:

Code:
[b]KÖNYV CÍME:[/b]
[b]TARTALMA:[/b]
[b]VÉLEMÉNY:[/b]
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content
PostSubject: Re: Könyvajánló   

Back to top Go down
 
Könyvajánló
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Twilight világ :: .általános. :: .with love.-
Jump to: