Twilight világ

Twilight szerepjátékos oldal
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Jasper Whitlock Hale

Go down 
AuthorMessage
Edward Cullen
Vegetáriánus vámpír/Admin
Vegetáriánus vámpír/Admin
avatar

Posts : 270
Join date : 2009-10-25

PostSubject: Re: Jasper Whitlock Hale   Mon Nov 02, 2009 11:17 am

Kapásból kezdhetném úgy, hogy;;
elfogadva, de az úgy nem lenne izgalmas, igaz? bár sokat nem tudok hozzáfűzni, csak annyit, hogy nagyon tetszik az előtörid, és örülök, hogy Aice végre megtalálta élete Jasperjét. Wink

_________________
Back to top Go down
View user profile
Jasper Hale
Vegetáriánus vámpír
Vegetáriánus vámpír
avatar

Posts : 3
Join date : 2009-11-02

PostSubject: Jasper Whitlock Hale   Mon Nov 02, 2009 7:59 am
jasper whitlock hale  × TELJES NÉV: Jasper Whitlock Hale
  × BECENÉV: Jasp, Jazz
  × KOR: 162, kinézetre 20
  × NEM: fiú
  × FAJ: vegetáriánus vámpír

  × SZÜLETÉSI HELY: Texas
  × SZÜLETÉSI IDŐ: 1843. augusztus 23.
  × CSALÁD:
  - apa: Lewis Withlock
  - anya: Elizabeth Withlock
  - testvér(ek): -

  × ÁTVÁLTOZÁS IDEJE: 1863.-ban, mikor 20 éves volt.
  × KI VÁLTOZTATTA ÁT: egy Maria nevű vámpír
  × ÉLETTÖRTÉNET:
  Jasper 1843.-ban született Texasban. Akkoriban harcok folytak, családja pedig nem volt túl gazdag, de a szülők igyekeztek törődni egyetlen gyerekükkel.
  Tizenéves lehetett, amikor a függetlenségi háború kitört, Jasper pedig gondolkodás nélkül akart csatlakozni a katonákhoz, és segíteni a harcban. Anyja nagyon féltette, és nem szívesen engedte el, de minden erőre szükség volt. A fiú így csatlakozott a sereghez.
  Jasper fiatal volt még, mégis nagy elismerésre, és tiszteletre tett szert. Könnyen tudta befolyásolni az embereket, mindig elérte, hogy elhigyjék neki, mi a jó, mindig is könnyedén szót tudott velük érteni. A legtöbb esetben így is volt, ezért igen hamar előléptették.

  Texasban jártak túlélőket keresve. Jasper három alakot pillantott meg a félhomályban. Három nő volt az, a fiú pedig nagyon tisztelettudó, illedelmes volt, rögtön segíteni akart a túlélőknek. (Mert azt hitte, azok.) Így megállt a lovával, leszállt. A három nő gyönyörű volt, életében nem látott még hozzájuk foghatót. Tökéletes testük volt, hófehér bőrük, csupán a szemüket találta olyan furcsának, de a sötétben nem nagyon láthatta. Nem értette, miről beszéltek, olyan gyorsan hadartak. Először veszekedtek, legalábbis Jasper ezt hitte, aztán a két nő elment, és egyedül maradt a középsővel, akiről azt gondolta, Ő lehet a vezetőjük.
  Aztán a következő percben szúrást érzett a nyakán, pont, ahol az ütőere található. Elmosódott előtte minden, aztán nem is érzékelte a külvilágot, csupán azt érezte, hogy teste minden egyes porcikája lángol. Három napig vergődött ilyen kínok között, és amikor felébredt, marta a torkát a szomjúság. De egészen más volt ez a szomj. Vérre vágyott. Mint kiderült, Maria, aki ott maradt vele, vámpír volt, csak úgy, mint a másik kettő, és Jaspert is átváltoztatta. Maria látta, hogy a fiúval sokra mehet, látott benne tehetséget. Tudta, hogy a fiú befolyásos katona, és a segítségét akarta.

  Akkoriban vámpír háború dúlt, mindenki területeket akart szerezni. Több, és még több vérre vágytak. Maria is ezt akarta. Hatalmat, területeket, hogy minél könnyebben csillapítsa a szomját. Jasper pedig jó eszköz volt számára, hiszen tökéletesen vágott az esze, és nagyon jól tudott harcolni. Feladatai közé tartozott, hogy az újszülöttekkel törődjön, edze őket, majd ha hasznavehetetlenek, meg kellett őket ölnie.
  Jasper rájött, hogy mi a képessége. Mivel már emberként is könnyen szót értett a társaival, és tudott rájuk hatni, vámpír korába ez csak még jobban erősödött, ám a képesség visszafelé is hatott, mások érzelmei is hatással voltak rá.

  Hosszú évek után Jasper beleunt ebbe az öldöklő, gyűlölködő életmódba, és két ismerősével, Peterrel és Charlotte-al otthagyták Maria vámpírseregét. Viszont nem sokáig maradt velük, unta ezt az életet, elege volt belőle, hogy folyton embereket kellett ölnie.
  Tovább indult, és egyik este egy bárban kötött ki, ahol megismerkedett élete szerelmével, Alice-szel. Alice elmondta neki, hogy mi a képessége, hogy már előre látta Őt, és tudják, merre induljanak tovább. Jasper annyi évtized után végre érezte, hogy van remény, és talán nem kell tovább folytatnia ezt az életmódot, amibe már annyira beleunt.

  Így találtak rá a Cullen családra, akik vegetáriánus életmódot folytattak. Alice a sajátos, egyedi természetével meggyőzte őket, hogy velük maradhassanak, és ennek mindketten nagyon örültek. Így lett végül két fiútestvére - Edward és Emmett - és egy lánytestvére, Rosalie. Esme, Carlisle felesége is roppant kedves volt, nagyon hamar összeszoktak, és megszerették egymást. Bár Jasper még most is nehezen kezeli ezt az életmódot, és sokszor esik kísértésbe, de boldog, hogy nem kell embereknek meghalni, csak hogy csillapítsa szomját.
  Testvérei mindenben igyekeztek neki segíteni, Alice kedvéért pedig pláne, hogy megtette. Iskolába iratkozott, mint a többiek, ám a diákokat kerüli. Mint Rosalie, a Hale nevet vette fel, mert nagyon hasonlítottak egymásra, az emberek ikreknek hitték őket.

  A változás nemrég tért be az életükbe, amikor testvére, Edward összeismerkedett egy emberlánnyal, és hamar egymásra találtak. Nehéz volt a közelében lennie, mindig figyelmeztetni kellett magát, nehogy a lányra támadjon. Ám a tragikus balszerencse mégis megtörtént, amikor Bella megvágta magát a szülinapján. Édes vérét rögtön megérezte, és meglátta, egyszerűen képtelen volt neki ellenálni, így rátámadott, de Edward időben közbelépett. Jaspernek bűntudata volt, hiszen majdnem megölte a lányt Edward pedig nem bírta elviselni, hogy Bella veszélyben van közöttük, így elköltöztek. Jasper csak rosszabbul viselte az egészet, amikor látta, testvére mennyire szenved.
  Aztán idővel mégis csak visszatértek Forksba, és ismét minden visszaállt a régi kerékvágásba. Edward és Bella együtt, és a családja se vált szét.

  × KINÉZET: Magas, és izmos (bár azért ne hasonlítsuk össze Emmettel). Testét harapásnyomok borítják, amiket még a háborúkban szerzett. Szőke, göndör haja van, és aranybarna szeme. Mint a legtöbb vámpírnak, neki is gyönyörű arca van, teste hófehér, bőre kemény, és jéghideg. Elegánsan, de egyben lazán öltözködik, Alice-nek hála egy ruhát nem igen vesz fel többször.

  ×JELLEM: Nagyon nyugodt, mielőtt cselekedne, sokszor gondolja át a helyzetet. Gyorsan vág az esze - de hát melyik vámpírnak nem? - és képes veszélyhelyzetben is higgadtan gondolkodni. Az újszülöttekkel nagyon jól bánik, és jó harcos, hiszen emberként katona volt, vámpírrá változása után pedig vámpírháborúban sokszor győzedelmeskedett. Nehezen viseli, hogy családja többi tagjával ellentétben még mindig képtelen kísértés nélkül emberek között lenni, de igyekszik.
  Nagyon szereti a Cullen családot, főleg barátnőjét, Alicet. Élete legjobb választása volt, hogy csatlakozott hozzájuk, és nagyon hálás Alice-nek. Bellával nem sokat beszél, nagyon nehéz a közelében tartózkodnia, hiszen Bellának erős, édes illata van, ami Jasper számára nagy kihívás.

  × MIT SZERET: vér, vér, vér. Na jó, de most már szigorúan csak az állavért. Nagyon szereti Alicet, és a családját.
  × MIT NEM SZERET: az ember vért, mert akkor rögtön elkapja a kísértés.
  × GYENGESÉGEI: Jasper nehezen tudja kezelni a szomjúságát - még mindig - az emberek közelében, sokszor esik kísértésben. Nagyon makacs.
  × ERŐSSÉGEI: már emberként is jó emberismerő volt, és könnyen tudta az emberek érzéseit befolyásolni, később ez lett a képessége. Mivel emberként katona volt, utána pedig részt vett a vámpírháborúban is, nagyon jó harctechnikája van. Sokszor bízza magát az öszöneire.
Back to top Go down
View user profile
 
Jasper Whitlock Hale
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Olive Hale Ingram QSM for services to the history of NZ Ceramics
» Jasper Stones
» Lovatt's Jasper Ware - Temuka
» Jennie Hale
» Wedgwood - Jasperware

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Twilight világ :: .karakterek. :: .előtörténetek. :: .vegetáriánus vámpírok.-
Jump to: